به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده، پیش از ظهر سه شنبه در جریان بازدید از معدن سرب و روی مهدی آباد مهریز اظهار داشت: برای بهره گیری از پهنه های جدید معدنی از سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای مطالعات اکتشافی در این زمینه دعوت شده و برای بیش از دو سوم این پهنهها، با سرمایه گذاران قرارداد بسته شده است.
وی همچنین ادامه داد: با برخی سازمانهای تخصصی مانند انرژی اتمی که برخی از پهنههای معدنی کشور را به دلیل استخراج اورانیوم قرق کرده و مانع عملیات اکتشافی در این گونه پهنهها شده بود، مذاکراتی انجام گرفته و قرار است این اکتشافات به طور مشترک با سازمان انرژی اتمی انجام شود.
نعمت زاده یادآور شد: هنوز نمود بیرونی این تفاهم آشکار نشده، زیرا اکتشافات معاون زمان بر است و بدون اطلاعات کامل، سرمایه گذاری در معدن ریسک و هزینه بالایی دارد.
وی در خصوص معدن سرب و روی و باریت مهدی آباد مهریز نیز بیان کرد: با وجود سابقه طولانی باطله برداری از این معدن، باطله برداری مخزن ا
صلی در دو سه ماهه گذشته آغاز شده و باید سرعت عمل کار بالا برود زیرا تا آخر سال آینده به کنسانتره این معدن نیاز است و امیداریم ظرف چهار سال آینده به تمام ظرفیت برداشت از معدن انجام و اکتشاف جدید نیز صورت گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با حضور بخش خصوصی توسعه صنعتی کشور شتاب می گیرد، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از سیاست های اصلی دولت است و در این راستا از سرمایه گذاری این بخش پشتیبانی می شود.
نعمت زاده با تاکید بر تولید صادرات محور اظهار داشت: به تازگی طرح بزرگترین کارخانه تولید تنقلات با رویکرد صادرات چند صد میلیون دلاری تصویب و برای سرمایه گذاری آن تصمیم گیری شده که یکی از اقدامات بزرگ در حوزه صادرات تنقلات است.
وی یادآور شد: در برخی از زمینه ها که بازار خوبی برای صادرات وجود دارد، محصولات مناسب صادرات نداریم و برعکس در برخی موارد نظیر سیمان، کاشی و سرامیک ظرفیت تولید بالایی وجود دارد اما به دلیل شرایط منطقه ای و رکود در بخش مسکن، تولید گسترده و صادرات وجود ندارد.
نعمت زاده گفت: زمانی تنها سنگ آهن صادر می کردیم اما اکنون به سمت صادرات فولاد حرکت کرده ایم به نحوی که سال گذشته 4 میلیون و 800 هزار تن فولاد صادر شد و امسال نیز برنامه ریزی برای صادارات 6 تا هفت میلیون تنی صادرات این محصول انجام شده و هم اکنون می توانیم فولاد را با روی، گالوانیزه کرده و فولاد گالوانیزه صادر کنیم که این به معنای ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.
نعمت زاده تصریح کرد: معدن، خمیرمایه اصلی صنعت کشور است بنابراین باید ذخایر معدنی را با دقت کامل و رعایت مسائل زیست محیطی، مسائل فنی و .... استفاده کنیم و طوری برداشت کنیم که ذخیره آنومالی و فلزی به صورت مناسب مورد بهره برداری قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز برای بهره برداری چند طرح صنعتی و معدنی به استان یزد سفر کرده است.
معدن سرب و روی مهدیآباد در دهستان بهادران مهریز و در فاصله 45 کیلومتری از شهر مهریز و 100 کیلومتری از مرکز استان یزد قرار دارد.
این معدن با 200 میلیون تن ذخیره معدنی که شامل 70 درصد روی و 30 درصد سرب است یکی از بزرگترین معادن خاورمیانه بهشمار میرود